Waarom is het inrichten van je homepage moeilijk?

29 juli 2022 | Website

Gek he? Het internet zit vol met homepages, je kunt echt overal sneak peeken en inspiratie opdoen, en toch blijft het inrichten van je eigen homepage moeilijk. Waarom?


Hoe kan dat toch? Ik geloof dat er meerdere redenen zijn waarom het inrichten van je homepage moeilijk is. Ik deel er een aantal met je.

  1. Alle pagina’s hebben een duidelijke functie, behalve de homepage

Op je aanbodpagina vertel je over je aanbod, op je ‘over mij’ pagina vertel je over jezelf, op je blogpagina staan je blogs, op je contactpagina staan jouw contactgegevens, enzovoorts. Je homepage heeft echter geen uitgesproken onderwerp, waardoor het lastiger is om hier vorm aan te geven.

  1. Je hebt geen duidelijk doel voor ogen

Onlangs gaf ik een challenge ‘How To Hit A Homepage Homerun’. De allereerste wat ik deed was de deelnemers naar het veld meenemen. De honken waren goed zichtbaar en zo werd duidelijk hoe die homerun geslagen werd. Door eerst alle honken af te gaan. Dat vergelijk mogen we ook maken als het om onze homepage gaat. Welk doel streven we na met onze homepage? Wanneer kunnen we van een homepage homerun spreken?

Sla jij een ‘homerun’ als je iemand hebt toegevoegd aan je mailinglist? Dan moet je je concentreren op het aanbieden van een waanzinnige weggever en deze een prominente plek op je homepage geven. Is het als iemand met je connect op de socials? Of als iemand je mini programma koopt? Denk, voordat je je homepage gaat inrichten aan het doel dat je wilt behalen. Als je doel helder is, kun je concreet met de uitwerking starten. Dit geeft richting. Voor jou, maar ook voor je bezoeker.

  1. We zijn allemaal uniek

Je kan bij een ander inspiratie opdoen wat je wilt, maar zij zijn jou niet. Omdat we allemaal uniek zijn, hebben we op onze homepage ons eigen verhaal te vertellen. Bovendien is de kans groot dat hun aanpak, aanbod en ideale klant verschillen met die van jou…

Download het ebook, pak er een lekker drankje bij en neem de tips rustig door. Laat het bezinken en pak vervolgens door. Het zijn praktische tips waar je vandaag nog mee aan de slag kunt.

Download hier het e-book ’11 tips voor een Pakkende Homepage’

PS. Heb je de 5-daagse Homepage Homerun Challenge gemist en wil je deze alsnog graag volgen? Ga dan naar paulaterpstra.nl/homepage. De complete training met ruim 4 uur aan videomateriaal en vijf werkboeken staan ook tot jouw beschikking.

Gratis ebook voor een Pakkende Homepage

Al 300 keer gedownload