Terug naar blog

Mijn inzichten, één jaar na Liberated Curaçao

20 november 2023

Toen ik afgelopen week herinneringen kreeg van mijn reis naar Bonaire en Curaçao van exact één jaar geleden, werd ik terug in de tijd gezogen. Foto’s van het strand, het appartement, de beachclubs en het business event gingen aan mij voorbij. Het was als een kleurrijke cocktail van hoge ups en diepe downs. Ik deel mijn inzichten exact één jaar na het business event Liberated van Eelco de Boer en Dolly Heuveling.

Hoe het begon

‘Misschien is dit wat voor jou’, zei mijn vriendin toen ze info over Devoted 2022 doorstuurde. Niet veel later reed ik drie dagen achter elkaar, op 8, 9 en 10 juni naar het business event Devoted van Eelco de Boer en Dolly Heuveling in Amersfoort. Een thuiswedstrijd van zo’n 15 km van huis. Wie had toen kunnen bedenken dat ik een half jaar later 8.000 km zou afleggen richting hun volgende 3-daagse.

Terugblik

Op een event doe je ‘a ton of insights’ op. Echter, het is nog veel interessanter wat je met al die insights doet. Daarom geef ik jou mijn inzichten mee. Het is nu precies één jaar geleden dat ik op 21, 22 en 23 november 2022 op 8.000 km van huis, richting het event van Eelco en Dolly ging.

Mijn inzichten na één jaar Liberated:

1. Volg je instinct en jump!

Als je een beetje bekend bent met events, weet je dat er ook een aanbod wordt gedaan. Eelco en Dolly pakten dit natuurlijk heel slim aan en deelden op de eerste dag van Devoted hun private coaching. Ik dacht direct ‘ik ga mijn auto verkopen, dit wil ik’. Totdat ik het bedrag hoorde en me realiseerde dat ik geen Ferarri had om te koop te zetten. Op dag twee kwam een (voor mij en velen) toegankelijker aanbod en op dag drie kwam het aanbod voor de 3-daagse op Curaçao.

Ik had de banners met de Antillen allang in de gangen zien staan, maar keek er net zo makkelijk weer van weg. Ik naar Curaçao? Tuurlijk niet. En toen begon de pitch. Alsof we in een spelshow zaten, gokten mijn vriendin en ik wat we dachten dat het zou kosten. We hadden op dag één en twee natuurlijk al giga bedragen gehoord, dus hadden op zijn minst een 4 figure getal voor ogen. En hoppa, daar kwam die… 333 euro!

Ik draaide me om riep ‘Wij gaan naar Curaçao!’. Mijn vriendin dacht natuurlijk dat ik een grap maakte, which I totally understood! Toen ze zich realiseerde dat ik het meende zei ze ‘Oké, maar dan gaan we eerst naar Bonaire’. En zo geschiedde.

Met een grote angst voor ‘ver’ en ‘onbekend’ was het voor mij één groot raadsel waarom ik hier bij wilde zijn. Bovendien was ik nog nooit zo lang van mijn gezin weggeweest. Buiten de geniale pitchstrategie van Dolly en Eelco wist ik dat er meer was en dat het me later wel duidelijk zou worden wat de ‘real reason’ was dat mijn hart mij richting Curaçao duwde.

2. Deel je ondernemersreis met je dierbaren

Op het event zelf schreven we ons al in. En nee, ik had geen telefoontje of appje richting mijn man gedaan. Dit voelde zo sterk. Ik moest dit gewoon doen. Toen ik thuis kwam vertelde ik mijn man voorzichtig wat ik had gedaan. Hij moest erg lachen. Zo spannend vond hij het helemaal niet, het had net zo goed een 3-daagse in Noordwijk kunnen zijn, zei hij. Huh? Thank you babe, ik ben chill dat jij chill bent!

Ik had het er uiteindelijk zelf veel moeilijker mee. ‘Wat had ik nou gedaan?’, dacht ik toen de vertrekdatum dichterbij kwam. Op de dag van vertrek stond ik te huilen en te huilen, ik wilde helemaal niet twee weken weg bij mijn gezin…

Vanaf het moment dat ik begon met ondernemen heb ik mijn partner meegenomen in mijn ondernemersreis. Ik kwam in een totaal nieuwe wereld en deelde hier van alles over, waardoor hij mijn wereld leerde kennen. Toen ik ooit voor de grootste online onderneemster van Nederland mocht werken, durfde ik niet meer, maar stimuleerde hij mij om het wél te doen. Dat is één van de beste beslissingen die ik ooit gemaakt heb. De beslissing voor mijn reis kwam als een verrassing, maar hij kon zich er direct in vinden. Hij wist dat als ik hierin geloofde dat dit mij en ons gezin weer verder zou brengen.

Ik ben mijn gezin reuze dankbaar dat zij mij deze ruimte gaven om dit te doen. Iets wat later ook op het event terugkwam. Dat we stil mochten staan bij de mensen om ons heen die onze aanwezigheid op het event mogelijk maakten. Voor mij waren dat zo ontzettend veel mensen!

3. Ga samen

Ik had dit nooit alleen gedaan. Mijn vriendinnen zijn wereldwijs, maar ik totaal niet. Eén van mijn vriendinnen is ooit eens met mij meegegaan op werkbezoek in Abu Dhabi en nu zag mijn andere vriendin deze reis helemaal zitten. Zij woonde ooit op Bonaire en wilde heel graag weer eens naar dit prachtige eiland. Ik had zoveel mazzel, ze liet me de mooiste plekken zien. Ook voor haar was dit het duwtje geweest om na al die tijd haar vertrouwde Bonaire en vrienden weer terug te zien. Samen was dit zoveel leuker!

4. Je kan meer dan je denkt

Halverwege de reis stond ik voor de keuze om samen met mijn vriendin terug naar Nederland te vliegen of om de reis alleen voort te zetten. Ik vond het natuurlijk enorm spannend, maar ik voelde dat ik nog niet klaar was. Ik had mijn wereld vergroot op Bonaire, maar had nog wat te doen op Curaçao. Het event stond nog op mij te wachten.

Met klamme handen en bonkend hart vloog ik in mijn eentje verder naar Curaçao. Nu was ik écht ‘The Bold Introvert’. Hoe bijzonder was het dat ik op het vliegveld van Bonaire een muntje onder mijn stoel vond, met daarop de tekst ‘Liberty’. Ik ben gegaan en leerde dat ik veel meer lef had dan ik dacht. Ik deed het en kreeg zo onwijs veel support van de mensen uit Nederland, Bonaire en Curaçao.

5. Wacht de ‘golden nuggets’ af

Als een echte ‘Smartgirl’ kan ik niet wachten om kennis op te doen. Ik wil leren en implementeren. Na het bezoeken van meerdere events heb ik mijn verwachtingen inmiddels bijgesteld, een event is immers geen college. Daar staat tegenover dat ik er natuurlijk wel wat uit wil halen, anders kan ik net zo goed thuis blijven.

Aan het begin van het event op Curaçao hoorde ik veel van wat ik al eerder gehoord had. Terwijl ik juist nieuwe info op wilde doen. Ik weet dat je geduldig moet zijn en dat je inzichten niet per se in kwantiteit zitten, als wel in kwaliteit. Ik hield mijn oren gespitst om de golden nuggets op te doen. En die kwamen, op dag 2 en 3 kwamen mijn persoonlijke doorbraken.

6. Soms heb je wat anders te doen

Net voor mijn vertrek richting de Antillen, kreeg ik een Eureka-moment. Ik kreeg mijn zielsmissie door. The Bold Introvert. Mijn bedrijf waarin ik introverte ondernemende vrouwen leer hoe ze een business kunnen draaien die past bij hun persoonlijkheid. Ik was zo dankbaar voor de timing van mijn Eureka-moment, zo net vóór Liberated. Nu kon ik The Bold Introvert een vliegende start geven. Alle kennis die ik op zou doen, zou ik toepassen voor mijn nieuwe bedrijf.

Maar het liep anders.

Ik kwam op dag twee op het podium terecht, in een familie-opstelling. Mijn eigen familie opstelling. Op dag drie kwam er een persoonlijke verhaal van Dolly bij, wat me deed beseffen dat ik eerst wat anders te doen had. The Bold Introvert ging on hold. Daar baalde ik enorm van. Maar ik had op persoonlijk vlak dingen te doen. En dat deed ik.

7. Verdiep je connecties door te delen

Ik ben iemand die altijd aan het werk is. Dat zit in mijn systeem denk ik. Ik ben serieus ambitieus. En ik voel me er goed bij. Neemt niet weg dat als ik een keer rust, dat ik er wat meer van zou willen genieten. Want dan schiet het ‘productiviteitsstemmetje’ in paniek en kan ik maar half van mijn rustmoment genieten. Omdat mijn arbeidsethos zo hoog zit, voelt ontspanning soms als spijbelen en kan ik terughoudend zijn om dit te delen.

Ik weet hoe idioot dit is en leer van de mensen om mij heen. Sterker nog, de mensen om mij heen vinden het geweldig om mij óók te zien relaxen. En te zien avonturieren! Daarom heb ik mijn hele reis gedeeld. Van de bibbers op het vliegveld tot mijn duik in de blauwe zee. Ik kreeg zo ontzettend veel lieve berichtjes, van klanten die het mij zo gunden tot ondernemers die me steunden toen alle heftigheid toesloeg. Ik ben als een rijker mens thuisgekomen. Het heeft mijn relaties, mijn connecties, nog veel meer verdiept.

8. Vergroot je wereld, it’s fun!

Ik vind het heerlijk om in mijn bubbel te zitten. Lekker werken, ontspannen en gewoon zijn! Maar hoe fantastisch heb ik deze reis ervaren. Het eiland, het avonturieren met mijn vriendin, het event en de mooie mensen die ik allemaal ontmoet heb op de eilanden. Eén woord, fantastisch. En reken er maar op dat ik dit op mijn wishlist heb gezet om hier ooit eens terug te keren met mijn gezin. Serieus, vergroot je wereld zo nu en dan, vergroot je bubbel, want er is zoveel meer. Ik ga heel goed op mijn kleine wereld, maar ik heb ervaren wat een mooie plekken de wereld nog meer te bieden heeft.

Eén jaar later

Het is nu één jaar later en ik heb die dingen gedaan die ik te doen had. Ik heb in mijn privéleven acties ondernomen en beslissingen genomen waardoor ik verder kon. Ik heb duidelijkheid gekregen en ben weer op mijn eigen plek in het familiesysteem gaan staan. Dit alles was spannend, eng en confronterend, maar het heeft me ook rust en ruimte gegeven. Dankzij die rust en ruimte kon de energie stromen voor The Bold Introvert.

Eén jaar later heb ik alsnog die vliegende start gemaakt met mijn nieuwe bedrijf. Ik ben zo ontzettend ready om een movement te starten, voor introverte ondernemende vrouwen. Voor vrouwen die net als ik hun passie willen volgen, hun dromen na willen jagen en hun bedrijf vleugels willen geven. Ik leef ‘The Bold Introvert’, ik doe het voor, ik neem die bold stappen, ik deel het en ik neem je mee. Zodat ook jij voelt dat het voor jou mogelijk is.

Hoe ik jou kan helpen

Wil je ook stappen zetten? Je kunt al heel laagdrempelig starten met een online cursus, waarbij ik je in 12 stappen dichter bij jouw Zone of Genius breng.

Heb je al een bedrijf en je zielsmissie te pakken? Check dan ‘Bizz vanuit je Bubbel, waarbij ik je leer hoe je kunt ondernemen op een manier die past bij je introverte persoonlijkheid. Je ontdekt de luxe van het runnen van je eigen bedrijf vanuit je eigen vertrouwde bubbel.

Foto’s door Kim Marivoet.