#2 Je bedrijf direct zichtbaar in Google

13 feb 2020

Je bedrijf direct zichtbaar in Google Paula Terpstra Websitecoaching

Mijn site stond net een dag live en trots vroeg ik mijn man om mijn site te bekijken. In plaats van direct naar www.paulaterpstra.nl te gaan, typte hij mijn naam in het zoekvenster van Google. Alhoewel ik de enige ben met de link paulaterpstra.nl, was mijn website in geen velden of wegen te bekennen. Er kwamen wel verschillende profielen van mijzelf en mijn naamgenoten naar boven. Ik riep dat het nog wel eventjes zou duren voordat ik goed zichtbaar zou zijn in zoekmachines. En dat hij dat als een marathon moest zien. Maar wacht eens even. Dat kan wel veel sneller! Met behulp van ‘Google Mijn Bedrijf’ kreeg ik mijn site in no time prominent zichtbaar.

Je bedrijfsnaam direct zichtbaar

Begrijp wel goed dat ik het hier over je bedrijfsnaam heb. Het wil niet zeggen dat ik dan ook direct goed gevonden word op de zoekwoorden als ‘website’. Waar het om gaat is dat mensen mijn site ook vinden als ze mijn bedrijfsnaam intypen in het zoekvenster in Google.

Je bedrijf aanmelden

Om ervoor te zorgen dat Google je bedrijf direct weergeeft, heeft Google een seintje van je nodig. Je brengt hen als het ware op de hoogte van het bestaan van je bedrijf. Je informatie wordt dan prominent rechts van de zoekmachine getoond, naast de organische zoekresultaten. Je bent dan ook direct eigenaar van dit stukje informatie op Google, waardoor je extra informatie kunt toevoegen. Denk aan de vermelding van je telefoonnummer, je openingstijden en je kunt er ook een afspraaklink aan toevoegen. Dat laatste heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Extra functies

Wat ik zelf heel prettig vind, en ook regelmatig bij andere sites gebruik, is de knop ‘Website’ die onder de bedrijfsnaam verschijnt. Zo weet ik dat ik exact op de website uitkom van het bedrijf van mijn keuze. Bij de organische resultaten weet ik dat niet altijd zeker. Daarnaast geeft deze vermelding ook de mogelijkheid voor het achterlaten van reviews. Ik kan mijn klanten vragen hier hun reactie achter te laten. De Google reviews lees ik zelf bijvoorbeeld ook als we tijdens een vakantie een kasteel of andere gelegenheid willen bezoeken.

Je gegevens invullen en verifiëren

Dus de grote vraag is: is jouw bedrijf al zichtbaar? Weet dat dit heel makkelijk te regelen is. Ga naar www.google.nl/business/ en ga aan de slag. Na het invullen van je gegevens, stuurt Google je per post een kaart toe met een code om je aanmelding te verifiëren. Zodra je de code hebt ingevoerd heb jij je #1 positie te pakken.

Paula Terpstra Websitecoaching website webdesign Barneveld Ede Arnhem Amersfoort Apeldoorn 500px

Hi, ik ben Paula

Ik maak vrouwelijke websites voor ondernemers die willen shinen met hun unieke bedrijf. Ik vind dat iedere ondernemer, groot of klein, een goede website verdient. Daarom wil ik het adres zijn waar kleine ondernemers terecht kunnen.

Door in te tunen op jou, je bedrijf en je klant, voel ik wat jouw website nodig heeft. Ik wil dat het klopt. Klopt met wie jij bent, wat je wilt uitstralen en wie je wilt aantrekken. Heeft jouw website een magnetische werking? Op jou en je klanten? Dan hebben we magic.

Ik maak mijn websites in WordPress en ik werk met het fijne en veelzijdige thema Divi. Naast websites bouw ik ook online academies in Poppyz voor klanten van Simone Levie. Ook geef ik maandelijks expert coach calls in de MPOP Team Community waar ik mijn kennis over Divi en websites deel.

Via mijn blogs en socials deel ik tips en inspiratie. Wil je meer tips? Kijk dan eens bij mijn gratis weggever.

#17 Should I stay or should I go

#17 Should I stay or should I go

Een bezoek aan jouw homepage roept bij de bezoeker direct de vraag ‘Should I stay or should I go’ op. Je moet hem of haar dan ook direct weten te...

#16 Kan het beter? Vraag het je klant

#16 Kan het beter? Vraag het je klant

'Waar loop jij tegenaan met je website? Wat is je probleem? Waar zou je meer hulp bij wensen?' Deze vragen stelde ik onlangs in de MPOP Team groep...

Sneak Peak

Maak de beste start met je nieuwe website. Ga naar de Sneak Peek page!

Sneak Peak 14 daagse Master Your Website phone_iphone12promaxgold_portrait 542x1024

Contact

Paula Terpstra Websitecoaching in Barneveld

Bellen? 

Mail mij om een belafspraak te plannen:

KvK 69 55 25 25
BTW NL002058014B97