#2 Je bedrijf direct zichtbaar in Google

feb 13, 2020 | Google

Mijn site stond net een dag live en trots vroeg ik mijn man om mijn site te bekijken. In plaats van direct naar www.paulaterpstra.nl te gaan, typte hij mijn naam in het zoekvenster van Google. Alhoewel ik de enige ben met de link paulaterpstra.nl, was mijn website in geen velden of wegen te bekennen. Er kwamen wel verschillende profielen van mijzelf en mijn naamgenoten naar boven. Ik riep dat het nog wel eventjes zou duren voordat ik goed zichtbaar zou zijn in zoekmachines. En dat hij dat als een marathon moest zien. Maar wacht eens even. Dat kan wel veel sneller! Met behulp van ‘Google Mijn Bedrijf’ kreeg ik mijn site in no time prominent zichtbaar.

Je bedrijfsnaam direct zichtbaar

Begrijp wel goed dat ik het hier over je bedrijfsnaam heb. Het wil niet zeggen dat ik dan ook direct goed gevonden word op de zoekwoorden als ‘website’. Waar het om gaat is dat mensen mijn site ook vinden als ze mijn bedrijfsnaam intypen in het zoekvenster in Google.

Je bedrijf aanmelden

Om ervoor te zorgen dat Google je bedrijf direct weergeeft, heeft Google een seintje van je nodig. Je brengt hen als het ware op de hoogte van het bestaan van je bedrijf. Je informatie wordt dan prominent rechts van de zoekmachine getoond, naast de organische zoekresultaten. Je bent dan ook direct eigenaar van dit stukje informatie op Google, waardoor je extra informatie kunt toevoegen. Denk aan de vermelding van je telefoonnummer, je openingstijden en je kunt er ook een afspraaklink aan toevoegen. Dat laatste heb ik zelf nog niet geprobeerd.

Extra functies

Wat ik zelf heel prettig vind, en ook regelmatig bij andere sites gebruik, is de knop ‘Website’ die onder de bedrijfsnaam verschijnt. Zo weet ik dat ik exact op de website uitkom van het bedrijf van mijn keuze. Bij de organische resultaten weet ik dat niet altijd zeker. Daarnaast geeft deze vermelding ook de mogelijkheid voor het achterlaten van reviews. Ik kan mijn klanten vragen hier hun reactie achter te laten. De Google reviews lees ik zelf bijvoorbeeld ook als we tijdens een vakantie een kasteel of andere gelegenheid willen bezoeken.

Je gegevens invullen en verifiëren

Dus de grote vraag is: is jouw bedrijf al zichtbaar? Weet dat dit heel makkelijk te regelen is. Ga naar www.google.nl/business/ en ga aan de slag. Na het invullen van je gegevens, stuurt Google je per post een kaart toe met een code om je aanmelding te verifiëren. Zodra je de code hebt ingevoerd heb jij je #1 positie te pakken.