Terug naar blog

Je bedrijf direct zichtbaar in Google

13 februari 2020

Mijn site stond net een dag live en trots vroeg ik mijn man om mijn site te bekijken. In plaats van direct www.paulaterpstra.nl in te typen, ging hij naar Google en typte hij de woorden paula terpstra in. Alhoewel ik de enige ben met de link paulaterpstra.nl, was mijn website in geen velden of wegen te bekennen. Er kwamen wel verschillende profielen van mijzelf en mijn naamgenoten naar boven. Ik riep dat het nog wel even zou duren voordat ik goed zichtbaar zou zijn in zoekmachines. En dat hij dat als een marathon moest zien. Maar wacht eens even. Dat kan wel veel sneller! Met behulp van ‘Google Mijn Bedrijf’ kreeg ik mijn site in no time prominent zichtbaar.

Je bedrijfsnaam direct zichtbaar

Begrijp wel goed dat ik het hier over je bedrijfsnaam heb. Het wil niet zeggen dat ik dan ook goed gevonden word op de zoekwoorden ‘ik wil een website’. Waar het om gaat is dat mensen mijn site vinden zodra ze mijn bedrijfsnaam ‘Paula Terpstra Webdesign’ intypen in het zoekvenster van Google.

Je bedrijf aanmelden

Om ervoor te zorgen dat Google je bedrijf direct weergeeft, heeft Google een seintje van je nodig. Je brengt hen als het ware op de hoogte van het bestaan van je bedrijf. Jouw informatie wordt dan prominent rechts van de zoekmachine getoond, naast de organische zoekresultaten. Je bent dan ook direct eigenaar van dit stukje informatie op Google, waardoor je extra informatie kunt toevoegen. Denk aan de vermelding van je telefoonnummer, je openingstijden en je kunt er ook een afspraaklink aan toevoegen.

Paula Terpstra Webdesign Google Bedrijfsnaam resultaat zoekvenster
Weergave Paula Terpstra Webdesign na intypen bedrijfsnaam in Google

Extra functies

Wat ik zelf heel prettig vind, en ook regelmatig bij andere sites gebruik, is de knop ‘Website’ die onder de bedrijfsnaam verschijnt. Zo weet ik dat ik exact op de website uitkom van het bedrijf van mijn keuze. Bij de organische resultaten weet ik dat niet altijd zeker. Daarnaast geeft deze vermelding ook de mogelijkheid voor het achterlaten van reviews. Ik kan mijn klanten vragen hier hun reactie achter te laten. Google reviews worden doorgaans goed gelezen.

Je gegevens invullen en verifiëren

Dus de grote vraag is: is jouw bedrijf al zichtbaar in Google? Weet dat dit heel makkelijk te regelen is. Ga naar https://www.google.com/intl/nl_nl/business/ en ga aan de slag. Na het invullen van je gegevens, stuurt Google je per post een document met een code om je aanmelding te verifiëren. Zodra je de code hebt ingevoerd heb jij je #1 positie te pakken en is ook jouw bedrijf direct zichtbaar in Google. Succes!