Home » Website » Zoek oude websites met Wayback Machine

Zoek oude websites met Wayback Machine

14 mei 2020

Wil je terugblikken op oude websites of wil je zien hoe een bestaande site zich door de jaren heeft ontwikkeld? Ga dan naar Wayback Machine. Je mag terugblikken zo ver als je wilt. Dat kan al vanaf 1996, want toen is The Internet Archive gestart met het verzamelen van webpagina’s in de vorm van snapshots. Dit heeft hen al meer dan 431 miljard webpagina’s opgeleverd.

Eén domein heeft door de jaren heen soms meerdere eigenaren

Zo maakte ik zelf jaren geleden, onder de naam Webdizain, websites voor verschillende ondernemers. Niet alleen vond ik mijn eigen oude website terug, maar ook de site van diegenen die na mij het domein hadden geclaimd.

Zoek oude websites via het zoekvenster van archive.org/web

Ga naar https://archive.org/web/. Typ de site die je zoekt in het zoekvenster. Je ziet vervolgens een tijdlijn en kalender. In de kalender zie je op verschillende data blauwe cirkeltjes. Klik op een cirkel om het resultaat te bekijken. Het resultaat is lang niet altijd zo netjes als hoe de website er destijds bijstond. Dus verwacht er niet te veel van. Maar grappig is het wel!

Hoe stond jouw website er jaren geleden bij? En ehhh… is er inmiddels al wat aan veranderd?

Web archive Wayback Machine Webdizain.nl
Afbeelding. Resultaat Internet Archief Wayback Machine voor webdizain.nl

Heeft je toekomstige website meer jouw interesse?

Laat je de terugblik liever voor wat het is en ben je veel nieuwsgieriger naar hoe je toekomstige website eruit kan komen te zien? Kijk dan eens wat ik voor je kan betekenen met een website op maat. Ik maak bedrijfswebsites voor zelfstandig ondernemers. Omdat ik iedere ondernemer een professionele website gun bied ik drie verschillende typen websites aan. De Rising Star Website is een op maat gemaakte site tegen een gering budget en is de snelste start die je kunt maken. Het is mijn meest voordelige pakket, maar met de term budgetwebsite zou ik deze optie ontzettend te kort doen. Er zijn al zoveel beauty´s van Rising Star sites live gegaan! Voor meer support en voor nog completere pakketten bied ik je de Super Star en Diamond Star website aan. Ook deze varianten vallen in de smaak bij mijn klanten! Ik help je graag.

Paula Terpstra Websitecoaching website webdesign Barneveld Ede Arnhem Amersfoort Apeldoorn 500px

Hi, ik ben Paula

Ik bouw websites op maat met ‘The Power To Connect’. Voor coaches, trainers, adviseurs, sprekers, auteurs en creatieve ondernemers die willen connecten met hun ideale klant.

Door in te tunen op jou, je bedrijf en je klant, voel ik wat jouw website nodig heeft. Ik wil dat het klopt. Klopt met wie jij bent, wat je wilt uitstralen en wie je wilt aantrekken. Heeft jouw website een magnetische werking? Op jou en je klanten? Dan hebben we magic.

Via mijn blogs en socials deel ik tips en inspiratie. Wil je meer tips? Kijk dan eens bij mijn gratis weggever.

Start vandaag nog!

Maak de beste start met je nieuwe website en start vandaag nog met de 14-daagse. Ga naar Master Your Website.

Nu voor €97!

14 daagse Master Your Website phone_Paula Terpstra Webdesign mini mockup