Hi, ik ben Paula Terpstra

Al mijn hele leven ben ik gedreven. Mijn vuur brandt altijd.
Gedreven ondernemers vinden in mij ‘hun match’ en andersom ook. Ik ben Paula, Paula Terpstra.

Paula Terpstra Websitecoaching dak mooi lange jas (1)

The Power To Connect

Ik ben optimistisch, ambitieus en heb een enorme drive om mijn doelen te bereiken. Mijn omgeving omschrijft me als ondernemend, enthousiast en leergierig. Ik zet mooie resultaten neer. Niet omdat ik de allerslimste of beste ben, maar omdat ik mijn schouders eronder zet en er altijd vol voor ga.

Een andere eigenschap die in hetzelfde rijtje thuis hoort, is mijn betrokkenheid. Ik connect. Ik zie je en ik wil dat je je gezien en gehoord voelt. In een tijd waarin we steeds meer met onszelf en onze smartphone bezig zijn, is dit naar mijn idee één van de meest voorname dingen die we elkaar kunnen geven. Oprechte aandacht en tijd voor elkaar.

Onze prestatiemaatschappij

We leven in een prestatiemaatschappij en daar zijn we ons vaak niet eens bewust van. Echter, onbewust speelt dit een grote rol en heeft dit impact op hoe we ons dagelijks leven en carrière vormgeven. Vroeger leefden we in een maatschappij waarin ons verteld werd wat er van ons verwacht werd. In de huidige prestatiemaatschappij hebben we de lat steeds hoger gelegd voor onszelf. We willen onze wereld en onze kansen vergroten. Daarom werken we harder als ooit tevoren. We zijn ons eigen merk geworden. We werken hard, leren hard, zijn 24/7 bereikbaar en willen niets missen. Sterker nog, we zijn bang om iets te missen. Hier is zelfs een woord voor; FOMO, Fear Of Missing Out. 

Of je je nu op de arbeidsmarkt begeeft of dat je als ondernemer actief bent, we proberen ons allemaal zo goed mogelijk te positioneren in de markt. En deze positionering gaat samen met ambitie en (kei)hard werken. Opvallend genoeg zijn we onszelf voor onze positionering constant met anderen aan het vergelijken. Niet met één iemand, maar met tal van mensen om ons heen. En daarmee groeit de overtuiging dat we net zoveel omzet moeten draaien als X, net zo slank moeten zijn als Y, net zoveel likes moeten hebben als Z, net zoveel trainingen moeten volgen als Q en net zo grappig moeten zijn als B, enzovoorts. Maar het liefst overtreffen we dit (allemaal…).

Het begint bij jezelf

Kortom, we maken onszelf gek. En toch ambiëren we dit. Een haast onmogelijke opgave waar we vroeg of laat de prijs voor betalen. Maar wat vooral een grote façade is. Het is als één groot masker waar we never ever ons echte zelf mee laten zien. Want wie zijn we nu eigenlijk echt? Welke waarden zijn belangrijk voor ons? Als we niet staan voor onze eigen waarden en onze eigen woorden, trekken we nooit de mensen aan die bij ons passen.

Daarbij is het ook nog eens totaal vermoeiend om onszelf anders voor te doen dan wie we werkelijk zijn. Kies voor jezelf, en je zult merken dat dit je natuurlijk af gaat. Door je ware ik te laten zien als ondernemer, trek je je ideale klant aan. You are your business!

The Power To Connect begint altijd bij jezelf.

Daarom laat ik mezelf alleen nog maar zien zoals ik echt ben. Ik ben Paula Terpstra, daar ben ik trots op en dat is wat je te zien krijgt. Dat werkt zo bevrijdend en natuurlijk, dat ik in een onwijs goede flow zit en een fijne klik heb met mijn klanten.

Paula Terpstra Webdesign plant

Ongeremde inzet

Nog voordat de prestatiemaatschappij zijn intrede deed, had ik al een ongekende drang om te presteren. Het verlangen om gezien te worden en de wens voor een financieel fijne toekomst waren mijn drijfveren om all the way te gaan. En dat deed ik op ieder vlak, of het nu om school, sport of om werk ging. En weet je wat. Het was nooit genoeg.

Zo leerde ik op school niet voor een tien, maar voor een elf. Tijdens mijn tentamens studeerde ik tot diep in de nacht en negeerde ik het verzoek van mijn moeder om ‘alsjeblieft te gaan slapen’. ‘Paultje, je weet het nu wel’. Deze ongeremde inzet deed zich ook voor toen ik mijn kennis over online media wilde vergroten en in 2010 startte met de Post-HBO opleiding Adviseur Online Media.

Tijdens de introductieavond kwam ik op het wilde idee om cum laude af te studeren. What was I thinking? Mijn dochter was net geboren, het verlof zat er alweer op, mijn tweejarige zoon had energie voor tien en er leek geen eind te komen aan de gebroken nachten. Na een jaar ongeremde inzet en het aanvragen van een her bij een 6,4, kreeg ik bij mijn afstuderen een 7,1. Op de finish geen cum laude voor mij.

Ook op de werkvloer ging ik ‘to the max’. Ik was een bevlogen werknemer met hart voor de zaak. Ik nam mijn projecten bloedserieus en mijn team was altijd blij als ik de coördinatie voor mijn rekening nam. Dat gaf vertrouwen. Ook het aanscherpen van mijn kennis heb ik altijd hoog gehouden. Daar waar ik kansen voor verbetering zag, ging ik op training, deed ik een cursus of opleiding. In totaal volgde ik vijf jaar lang pittige HBO avondstudies naast mijn werk en later ook naast mijn gezin. Ik behaalde mijn Bachelor Communicatiemanagement, gevolgd door mijn Post-HBO diploma Adviseur Online Media.

Hooggevoelig

De drang om te presteren heeft me veel gebracht. Ik heb veel bereikt en daar ben ik trots op. Maar het heeft me ook veel gekost. Altijd maar presteren, anderen bijbenen en ergens bij willen horen is zo uitputtend. Dat hield mijn lijf, maar ook mijn hoofd niet vol. Rond mijn veertigste werd ik mij hier steeds bewuster van. Ook ontdekte ik dat ik hoogsensitief ben. Een mooie eigenschap, maar ook een eigenschap waardoor ik me in het verleden vaak ‘anders’ heb gevoeld dan anderen. Omdat ik niet bekend was met HSP, kon ik dit maar moeilijk begrijpen. Ik voel me nu nog steeds anders, maar het is oké, ik weet nu waar het vandaan komt. En ik omarm mijn hooggevoeligheid juist. Ik zie het als kracht, als mijn ‘Power To Connect’.

Paula Terpstra Webdesing koffie blazer

Mijn connectie met webdesign

De computer heeft me altijd mateloos geïnteresseerd en toen mijn zus rond 2001 ging trouwen, maakte ik kennis met webdesign. Als ceremoniemeester maakte ik een website voor het bruidspaar en plaatste ik allerlei foto’s en informatie. Dit was een grote hit. Niet veel later deed ik mee aan een wedstrijd webdesign en van daaruit rolde ik in een cursus webdesign. Na de cursus maakte ik voor verschillende ondernemers hun bedrijfswebsite. Dit deed ik naast mijn marketingbaan en dat was nog in de tijd dat veel bedrijven nog niet online waren. Ze hadden nog geen website, maar het besef dat dit wel ‘handig’ was, drong steeds meer door.

Na een tijdje ben ik hiermee gestopt omdat ik me wilde focussen op mijn loopbaan in de marketingcommunicatie en niet veel later ook op mijn gezin. Binnen mijn vakgebied marketingcommunicatie won online media steeds meer terrein en dit trok steeds meer mijn aandacht. En alsof het bloed kruipt waar het niet kruipen kan, bouwde ik rond 2016 na lange tijd weer een website, vrijetijdbarneveld.nl. Dit deed ik nadat ik heel erg geschrokken was van de offerte van €16.000 die ik kreeg voor het maken van mijn website door een bureau.

De start van Paula Terpstra Webdesign

Na 20 jaar in het bedrijfsleven gewerkt te hebben, kwam er een moment waarop ik mijn loopbaan opnieuw onder de loep moest nemen. Waar ik voordien voor zekerheid koos, maakte ik nu de sprong naar het ondernemerschap. Ik startte Paula Terpstra Webdesign en werd zelfstandig ondernemer. Een spannende keuze. Ook besloot ik dat ik me alleen nog wilde laten zien zoals ik echt ben. Op mijn site, in mijn e-mails, socials en tijdens calls. Een ander geluid, mijn geluid. En de reacties? Waanzinnig.

Ik ben gek op Klompenpaden

Als je denkt dat ik 24/7 achter de pc zit dan heb je het, … bijna goed.  Ha ha! Gelukkig ben ik ook gek op de natuur. En daarom mag ik graag klompenpaden lopen. Via de speciale app struin ik alle paden af en kies ik routes uit met mijn man, vriendin of ouders. En ik loop ze zelfs in mijn eentje. Ik voel me hier zo thuis, dicht bij de natuur, bomen, vogels, water, zon, regen en de frisse buitenlucht. Het klopt helemaal voor mij. En terwijl we in Nederland de routes verkennen, droom ik ervan om samen met mijn man de wereldbekende pelgrimsroute Santiago de Compostella te lopen.

Paula Terpstra Webdesign Klompenpad Voorthuizen grote boomstronken wortels
Paula Terpstra Webdesign Klompenpad Appelpad

Let’s Connect!

Leuk om het een en ander over mezelf te delen. Vertel eens. Wie ben jij en loop jij ergens tegenaan met je website? Wie weet kan ik je helpen, ondermijn aanbod vind je mijn programma’s. Trakteer jezelf op een rondleiding door mijn website en laat je inspireren hoe jouw nieuwe website er ook uit kan zien. Wil je vaker van me horen? Vraag dan mijn gratis e-book ’11 tips voor een Pakkende Homepage’ aan, naast deze waardevolle tips zorg ik er dan voor dat al mijn berichten op jouw digitale deurmat vallen.

Om me full focus op mijn webdesign projecten te kunnen concentreren vind je mijn telefoonnummer niet terug op mijn website. Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat we niet kunnen bellen. Dus wil je bellen? Mail dan naar om een belafspraak te maken. Kortom: Let’s connect!