#6 Een duwtje kan het verschil maken

apr 22, 2020 | Website

In de 20 jaar die ik in het bedrijfsleven werkte, heb ik heel veel ‘duwtjes’ gegeven. Ik stond er zelfs bekend om bij mijn collega’s. “Hé Paula, heb je vandaag nog een duwtje gegeven?”, vroegen ze lachend. Het was mijn manier om een project, actiepunt, verzoek of wat ook in beweging te krijgen.

Het ‘duwtje’ was er in vele soorten en maten. Verpakt in mails, meetings, telefoontjes en koffies. En soms door iets recht op de man af te vragen.

Elke stap was er één en bij elkaar vormden ze een reuzensprong. Ook mijn team was blij dat ik de coördinatie voor mijn rekening nam. Het was een zorg minder en ze wisten dat ik mijn projecten bloedserieus nam. Dat gaf vertrouwen.

Niet alleen het bedrijfsleven heeft duwtjes nodig. Als kleine zelfstandige krijg je met alle facetten binnen je bedrijf te maken dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Een vriendelijk duwtje de goede kant uit kan dan net het verschil maken.

Een voorbeeld is je website. Daar kun je echt tegenaan hikken. Hoe fijn is het als iemand jouw site voor je bouwt, met je meekijkt en adviezen geeft? Daar kan ik je bij helpen. Stuur mij een berichtje of mail naar .

Jij blijft in control en ik geef af en toe een duwtje.