#8 ‘Mam, zit je echt op TikTok?’

mei 11, 2020 | Marketing, Website

‘Mam, zit je echt op TikTok?’ ‘Ja, kijk maar’ ‘Oh nee hè, je hebt je eigen naam gebruikt’. En zo werd de lat weer iets hoger gelegd..

Ondernemen is nieuwe dingen proberen. Ondernemen is aan je zichtbaarheid werken. Dat je je af en toe op onbekend gebied begeeft, dat neem je voor lief. Want om uit te vinden wat wel en niet werkt is actie nodig.

Onlangs kreeg ik het boek ‘De rijkste man van Babylon’ van G. Clason. De Nederlandse versie, vertaald en bewerkt door Michael Pilarczyk. Het staat vol met wijsheden die al generaties lang doorgegeven worden.

Wijsheden die tijdloos zijn. Er deed zich bij mij onlangs een keuze voor waar ik niet uitkwam. Na de zoveelste zandstorm in mijn hoofd, sloeg ik het boek open. Daar las ik de woorden: ‘Besluit wat je wilt. Actie zal je helpen dat besluit uit te voeren’. Deze boodschap had ik net nodig. Als ik in mijn hoofd blijf, kom ik niet verder. Als ik actie onderneem wel.

Of dat nu over TikTok gaat, of zaken van andere aard, dat maakt niet uit. Wil jij een keuze maken, maar ben je er nog niet uit? Kijk dan naar mogelijkheden om in actie te komen, dat kunnen ook kleine stappen zijn. Maar kom uit je hoofd.