#31 Meer bezoekers via je zakelijke Instagram account

6 jul 2021

Paula Terpstra Websitecoaching laptop

Facebook, Instagram, TikTok, Twitter, LinkedIn: een greep uit wat social media platforms. En elk platform heeft voor jou als ondernemer een eigen functie. Ik vertel je hier in vogelvlucht meer over Instagram, omdat ik hier zelf heel graag mee werk en omdat je met dit platform voor meer traffic, ofwel meer bezoekers, naar jouw eigen website kunt zorgen. Als webdesigner wil ik je dit graag meegeven.

Waarom Instagram?
Laten we bij het begin beginnen, want waarom zou je een Instagram account aanmaken voor je werk als ondernemer? Het antwoord is kort: voor zichtbaarheid en interactie. Social media is een heel laagdrempelige manier om met (potentiële) opdrachtgevers en mede-ondernemers in aanraking te komen en met ze van gedachten te wisselen. Je laat gemakkelijk je werk zien én de ondernemer daarachter, ja jij dus! Daarnaast kun je zelf ook anderen volgen. Je vindt ze (en zij vinden jou) onder andere door het gebruik van de juiste hashtags.

Wat kan Instagram voor jouw bedrijf doen?
Insta geeft je de mogelijkheid je werk, reviews of resultaten te laten zien in foto’s en video’s. Een soort digitaal portfolio dus. Deze deel je in je Instagram-feed, die altijd zichtbaar blijft voor je volgers. Daarnaast kun heel actueel en zelfs live met je volgers communiceren door middel van Instagram Stories: een manier om verhalend foto’s en video’s te delen, content die vanzelf na 24 uur verdwijnt. Je volgers krijgen zo een kijkje in jouw (werkzame) leven. Naast jouw business updates kun je af en toe ook een persoonlijk verhaal delen. Dat maakt je manier van werken heel persoonlijk. Je volgers leren je beter kennen en van hieruit kan een connectie en mogelijk een samenwerking ontstaan.

Dus sta je op een leuke beurs en wil je daar wat over vertellen, ben je bezig met een toffe fotoshoot of sta je op het punt je nieuwe website te lanceren: SHOW IT!

Zakelijk account
Misschien heb je al een privé Instagram account? Het loont de moeite om toch ook een zakelijk account aan te maken, of je account om te zetten naar een zakelijk account. Waarom? Met een zakelijk account kun je interessante dingen doen, zoals de statistieken bekijken van je posts (aantal interacties, aantal websitebezoeken etc.) en zo bekijken welke content er goed werkt en welke niet. Of op welk tijdstip jouw content het beste wordt bekeken. Ook kun je berichten promoten en zakelijk adverteren. Alles om jouw bedrijf te laten groeien!

Enthousiast geworden? Mooi, dan laat ik je binnenkort zien hoe je een Instagram account kunt aanmaken!

Paula Terpstra Websitecoaching website webdesign Barneveld Ede Arnhem Amersfoort Apeldoorn 500px

Hi, ik ben Paula

Ik bouw websites met ‘The Power To Connect’. Voor coaches, trainers, adviseurs en creatieve ondernemers die willen connecten met hun ideale klant. Door je ware ik te laten zien, trek jij leads aan die bij je passen en waar je graag mee wilt werken. Begrijp jij waar je bezoeker naar op zoek is? Snap jij zijn of haar probleem, behoefte en verlangen? En weet jij jezelf zo te presenteren dat er online een connectie ontstaat met jouw ideale klant? Een klik die ervoor zorgt dat hij of zij de vervolgstap zet? Een stap dichter naar jou?

Door in te tunen op jou, je bedrijf en je klant, voel ik wat jouw website nodig heeft. Ik wil dat het klopt. Klopt met wie jij bent, wat je wilt uitstralen en wie je wilt aantrekken. Heeft jouw website een magnetische werking? Op jou en je klanten? Dan hebben we magic.

Via mijn blogs en socials deel ik tips en inspiratie. Wil je meer tips? Kijk dan eens bij mijn gratis weggever.

Start vandaag nog!

Maak de beste start met je nieuwe website en start vandaag nog met de 14-daagse. Ga naar Master Your Website.

Sneak Peak 14 daagse Master Your Website phone_iphone12promaxgold_portrait 542x1024

Pak dit nog even mee

#32 VIP-Dag vooraankondiging

#32 VIP-Dag vooraankondiging

Herken je dit? Je website. Waar je ooit zo blij mee was, en misschien ook wel heel trots, begint steeds meer te schuren. Hij is verouderd, niet...

Lees meer