#10 Struinen in oude websites

mei 14, 2020 | Website

Vandaag laat ik je struinen in oude websites met de Engelstalige website Wayback Machine. Je mag terugblikken zo ver als je wilt. Dat kan al vanaf 1996, want toen is The Internet Archive gestart met het verzamelen van webpagina’s in de vorm van snapshots. Dit heeft hen al meer dan 431 miljard webpagina’s opgeleverd.

Zo maakte ik zelf jaren geleden, onder de naam Webdizain, websites voor verschillende ondernemers. Niet alleen vond ik mijn eigen oude website terug, maar ook de site van diegenen die na mij het domein hadden geclaimd.

Ga naar https://archive.org/web/. Typ de site die je zoekt in het zoekvenster. Je ziet vervolgens een tijdlijn en kalender. In de kalender zie je op verschillende data blauwe cirkeltjes. Klik op een cirkel om het resultaat te bekijken.

Hoe stond jouw website er jaren geleden bij? En ehhh… is er inmiddels al wat aan veranderd?