#10 Struinen in oude websites

14 mei 2020

Vandaag laat ik je struinen in oude websites met de Engelstalige website Wayback Machine. Je mag terugblikken zo ver als je wilt. Dat kan al vanaf 1996, want toen is The Internet Archive gestart met het verzamelen van webpagina’s in de vorm van snapshots. Dit heeft hen al meer dan 431 miljard webpagina’s opgeleverd.

Zo maakte ik zelf jaren geleden, onder de naam Webdizain, websites voor verschillende ondernemers. Niet alleen vond ik mijn eigen oude website terug, maar ook de site van diegenen die na mij het domein hadden geclaimd.

Ga naar https://archive.org/web/. Typ de site die je zoekt in het zoekvenster. Je ziet vervolgens een tijdlijn en kalender. In de kalender zie je op verschillende data blauwe cirkeltjes. Klik op een cirkel om het resultaat te bekijken.

Hoe stond jouw website er jaren geleden bij? En ehhh… is er inmiddels al wat aan veranderd?

Paula Terpstra Websitecoaching website webdesign Barneveld Ede Arnhem Amersfoort Apeldoorn 500px

Hi, ik ben Paula

Ik maak websites voor ondernemers die willen shinen met hun unieke bedrijf. Ik vind dat iedere ondernemer, groot of klein, een goede website verdient. Daarom wil ik het adres zijn waar kleine ondernemers terecht kunnen.

Door in te tunen op jou, je bedrijf en je klant, voel ik wat jouw website nodig heeft. Ik wil dat het klopt. Klopt met wie jij bent, wat je wilt uitstralen en wie je wilt aantrekken. Heeft jouw website een magnetische werking? Op jou en je klanten? Dan hebben we magic.

Via mijn blogs en socials deel ik tips en inspiratie. Wil je meer tips? Kijk dan eens bij mijn gratis weggever.

Start vandaag nog!

Maak de beste start met je nieuwe website en start vandaag nog met de 14-daagse. Ga naar Master Your Website.

Sneak Peak 14 daagse Master Your Website phone_iphone12promaxgold_portrait 542x1024

Pak dit nog even mee